Siinäpä vasta kysymys. Ja kyseessä siis Ronjan lähtö tai lähtemättömyys Seinäjoelle. En ole aivan varma vienkö sitä sinne vai en. Iida on kyllä lähdössä, eli sinne siis jokatapauksessa ollaan menossa, mutta kysymys kuuluu, lähteekö mukaan yksi vai kaksi koiraa... Kehät näyttivät olevan ihan hyvin välein, ei pitäisi tulla ongelmia esittämisen suhteen, mutta en ole varma onko Ronja vielä siinä kunnossa että sen kehtaa näytille viedä... Ei viitsisi lähteä huonoakaan arvostelua hakemaan. Ja turkista siis kiikastaa, se ei ole vielä ihan täysin palautunut loppukesäisestä karvojen tiputuksesta. Paremmalta se jo näyttää, mutta ei se valmis ole vieläkään... Mutta, ehkä jätän päätöksen teon sitten viime tippaan.

 

Nastan laihdutuskuuri sujuu hyvin. Olen tehnyt sen kanssa pitkiä lenkkejä, mutta tosin vain jalkaisin, koska pyörää ei ole saatu vieläkään korjattua... Saa nähdä tuleeko lumi ennen kun se tapahtuu! :D Mutta jokatapauksessa Nastasta nyt jo selvästi näkee että painoa on lähtenyt ja neiti on jo ihan koiran näköinen. Ruokaa ei ole silti vielä vaihdettu tavalliseen Senior-ruokaan, mutta ei varmaan pitkään enää kestä tuo pussi mikä sillä on, niin sitten voisi varmaan jo tilata Senioria. Acana-ruuathan meillä siis on edelleen koirilla käytössä, ja olen kyllä niistä tykännyt tosi paljon.

 

Tähkä on kasvanut isoksi tytöksi, ja siis saanut sirun ja rokotukset tietysti. Se kasvaa hurjaa vauhtia, ja riehuu eestaas ympäri taloa vielä hurjempaa vauhtia... :D Onpa se silloin tällöin saanut Iidasta leikkikaverinkin, Iidan otteet tosin ovat välistä hieman liian rajuja Tähkän makuun, Iidalla kun on ollut tapana ottaa Tähkää hännästä kiinni ja retuuttaa siitä... Ja sitten se on saanut kuonoonsa, että ihan hyvin se kissaneiti osaa puolensa pitää.

Mustikka ja Hilla eivät ulkoile enää niin kovin paljon, mutta kyllä ne silti päivittäin yhä ulkona piipahtavat. Öisin on ollut jo muutaman kerran pakkastakin, ja öitä ne eivät kyllä olekaan enää ulkona viihtyneet. Vaikka pörröiset turkit niillä on kyllä molemmilla, kauhulla odottelen niiden karvanlähtöä, huh...

Minä olen nyt ollut töissä, mutta vuorotyössä, joten kovin pitkiä aikoja eivät koirat silti ole joutuneet yksin viettämään, olen töissä joko 14-21 tai 7-14, ja koska miehen työajat vaihtelevat mutta hän ei kumminkaan ennen 9 lähde yleensä töihin, ja jos olen illassa niin palaa viimeistään 15 kotiin, koirat ovat siis olleet yksin enintään 9-14 jos olen aamussa tai 14-15 jos olen illassa. Ei siis kovin paljon, ja hyvin ne ovat viihtyneet kissojen kanssa kotona. Hieman on alkanut tosin ahtaaksi käymään tämä meidän talo, ja haaveissa on toki pidemmänkin aikaa ollut muutto ihan maalle, keskelle metsää... Sopiva paikka on nyt ehkä vähän kiikarissa, talo ja hevostalli keskellä ei mitään, peltojen ympäröimällä suurehkolla tontilla, mutta katsellaan nyt rauhassa miten tilanne etenee... ;)

Hieman jo kenties jännittää tuo ensi lauantainen koiranäyttely, ja siis lähinnä se miten Iida käyttäytyy ja minkälaisen arvostelun se saa. Kyseessähän on neidin ihkaensimmäinen näyttely! Kurssilla on toki muita koiria nähty, mutta varsinaisessa näyttelytilanteessa pikkuneiti ei ole koskaan ollut... Ronjan esiintyminen sinällään ei jännitä, enkä tiedä tosiaan otanko sitä edes mukaan. Hauska oli huomata kun käytettiin Ronja rokotuksessa Tähkän kanssa yhtäaikaa kuinka ylivilkkaasta koirasta yhtäkkiä tulee "ammattilainen" kun sen nostaa pöydälle! Se oli ihan hassu tapaus. Se tapansa mukaan vilisti ja riehui ja tahvosi ympäriinsä siellä eläinklinikan aulassa ja vielä tutkimushuoneessakin mutta siinä samassa kun minä nostin sen pöydälle tutkittavaksi ja rokotettavaksi niin se rauhoittui kun taikaiskusta ja seisoi koko toimenpiteen ajan siinä paikallaan kun olisi viilipytty eikä suinkaan se minun adhd-mittelspitzini... :D Olin yllättynyt kyllä mutta erittäin iloinen että pitkähköstä näyttelytauosta huolimatta se pöytäkäytös on iskostunut melko syvälle pikkupäähän. Minä kun valmistauduin jo pitämään kaikin voimin sitä kiinni siinä, kun en edes hoksannut että se rokotustilanne on Ronjan mielessä tietysti täysin verrattavissa näyttelytilanteeseen kun pöydälle kerran nostellaan. :)