No nyt on meillä kaksi koiraa! Haettiin Iida-koiravauva perjantaina illalla kotiin. :)

Olihan se tyttö hieman kasvanut, mutta on se kyllä niiiiin pieni vieläkin! Se oli tarkalleen 10 päivää nuorempi kuin Ronja silloin kun Ronja haettiin meille, joten toki siitäkin johtuu, mutta kasvattaja sanoi ettei Iidasta tule muutenkaan Ronjan kokoista, vaan on pienempi.

Iida on muutenkin vallan erilainen koira kuin Ronja. Ronjahan leimaantui heti alusta asti minuun ja kulki perässäni huoneesta toiseen kotona ja pihalla ei lähtenyt kauas myöskään. Ja samaahan se tekee edelleen vaikka nykyään saattaakin lähteä pihalta naapurin pihalle tutkimaan niin talossa edelleen vaihtaa huonetta jos minäkin vaihdan, tulee vessaan mukaan tai vähintään makaa vessan oven edessä odottelemassa yms. Ei koskaan löydy nukkumasta yli metrin päästä minun jaloistani kuitenkaan. No Iida on kyllä ihan toista maata! Pihalla se tahtoo lähteä samantien tutkimusretkille eikä sitä haittaa ollenkaan vaikka minä katoan näköpiiristä! Sisällä olen jo muutaman kerran joutunut ETSIMÄÄN sitä kun se on mennyt johonkin piiloon nukkumaan toiseen huoneeseen! Ronja ei vieläkään nuku toisessa huoneessa kun missä minä olen, ei ikinä! :D Iida on toki vauvamaisempi ja tarvii enemmän lepoa selkeästi mutta jotenkin se tuntuu minusta kuitenkin jo heti jotenkin reippaammalta ja paljon itsenäisemmältä pennulta kuin Ronja. Jotenkin aavistelen ettei sen opettaminen tavoille myöskään tule olemaan yhtä helppoa kuin Ronjan kanssa ja voi olla että joudumme jossain vaiheessa jopa neuvottelemaan siitä että pysyykö Iida tallin pihalla vai lähteekö tutkimusmatkoille kylälle... Toivottavasti emme joudu mutta pahoin pelkään että näin voi käydä. :DD

Iidalla on myös aivan uskomaton ruokahalu! Se SYÖ. Se tykkää ruuasta. Ronja on aina syönyt vain siksi että pysyisi hengissä, mutta Iida PITÄÄ ruuasta. Voi siis olla että sen syömistä täytyy isona rajoittaa toisin kuin Ronjan jolla on tähän asti ollut kuivamuonaa aina tarjolla, eikä se ole lihonut.

Nämä vaan tällaisia pieniä huomioita ja arveluita mitä on mieleeni tässä parin päivän aikana tullut. Saa nähdä kuinka käy. :)

Ronja makailee tuossa jaloissani tälläkin hetkellä kuten yleensä. En tiedä mihin Iida on mennyt... :DD

Iida tutkii ruokailupaikkaa.

 

Ronja tutkii Iidan ruokakuppia. :D

 

Ronja yrittää nukkua mutta Iida tahtoo leikkiä. :D

 

Kaikki paikat käytiin läpi ekana iltana. Iida tutki ja Ronja katseli. :)