JEE!! Hienot tulokset molemmille neideille ja Ronja taas rotunsa paras ja jo toinen SERTi! Uskomatonta, onneksi päätin lopulta ottaa sen kuitenkin mukaan, vaikkei sen turkki missään nimessä parhaassa mahdollisessa kunnossa vielä edes ole sen karvantiputuksen jälkeen. Koko reissu meni hienosti, vaikka hieman taas venähti odotettua pidemmäksi, koska en uskonut että jäisimme tällä kertaa ryhmäkehiin, mutta niinhän sitä sitten taas jäätiin! :)

Ronjahan tietysti käyttäytyi koko reissun aivan moitteettomasti, vaikka kyllä sen edelleen huomaa että aika energiapakkaus se kyllä on... Mutta ei se onneksi kehässä enää tahvoile, vaan tietää kyllä hyvin mitä odotetaan. Ronja arvosteltiin ensin, joten Iida sai sillä välin rauhassa tutustua erikoiseen maailmanmenoon häkin turvasta.

Ja tämmösiä ruusukkeitahan sieltä kehästä sitten kannettiin. Arvosteltavana oli 5 valkoista mitteliä.

Ronjan arvostelu: "Hyvä koko ja rungon malli. Kaunis pää ja ilme. Hieman kookkaat korvat. Ryhdikäs kaula. Erinomainen etuosa ja runko. Hyvä takaosa ja hännän kiinnitys. Niukka turkki, hyvä väri. Liikkuu hyvin."

 

                                                                                                             

Ja sitten oli Iidan vuoro. :)   

                

Iida käyttäytyi kehässä ja oikeastaan koko näyttelyiden ajan aivan uskomattoman hienosti! Olin aivan yllättynyt, koska se ei tahvonnut kehässä kertaakaan, vaan keskittyi ja oli kokoajan rauhallisempi kuin Ronja ikinä! Ainoa miinus oli se, että Iida ei suostunut pissimään eikä kakkimaan koko näyttelyiden aikana kertaakaan, vaikka sitä monta kertaa käytettiin ulkona. Se säästi kaikki kotiin. Muuten Iida on kyllä älyttömän kylmähermoinen, ja kuten olen jo aiemminkin sanonut, minusta se on aina ollut "aikuismaisempi" kuin Ronja, joka on aika kakara edelleen. :D Ja Iida jaksaa keskittyä paremmin ja pidempään häiriöistäkin huolimatta. Ronjakin käyttäytyy nykyään kehässä vaaditulla tavalla, mutta siihen pisteeseen pääsy on vaatinut aika monta harjoituskertaa enemmän kun Iidalla, jolta rauhallinen käytös tuntuu sujuvan kuin luonnostaan. Mutta oli se pikkumusta kyllä väsynyt sen koitoksen jälkeen! Se nukahti samantien ja retkotti puolikuolleena häkissä koko sen ajan kun Ronja oli ryhmäkehässä... :D Ja automatkan kotiin ne kyllä nukkuivat molemmat. :)

Iidan arvostelu: "Erinomainen tyyppi, edustava nuori narttu, jolla erittäin hyvät mittasuhteet. Vielä kevyt pää. Hyvä ylälinja. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Hyvät kulmaukset ja raajojen luusto. Hyvä karvan laatu. Kerivät etulikkeet. Takaliikkeet ok."

 

Ja sitten ryhmäkehä Ronjan kanssa. Se meni tällä kertaa paremmin kun edelliskerralla, vaikka kyllä neidillä meinaa tuo keskittyminen ryhmäkehissä jo pikkuisen herpaantua, pitkä päivähän se on nuorelle koiralle tietysti. Mutta edistystä tässäkin on tapahtunut, ja ihan hyvin se silti käyttäytyy, vaikka huomaankin että ei se oikein enää jaksaisi esiintyä siinä vaiheessa päivää. Vaikka pari tuntia saikin häkissä kaikessa rauhassa olla. Tai no en tiedä kaikesta rauhasta, se nimittäin meinasi saada aikamoisen hepulin kun se huomasi että minä aion mennä kehään Iidan kanssa ja jättää hänet yksin sinne häkkiin... :D Piti peittää se häkki niin ettei se nähnyt minua, sitten se lakkasi vasta vinkumasta.

 

Ja tässäpä sitten neitien saalis tältä reissulta. Toinen SA-ruusuke on Iidan mutta loput on sitten Ronjan. :)

 

Ja tältä näyttää Ronjan palkintohylly sitten nykyään. :)