Joulu vietettiin mieheni sukulaisten luona ihan koko porukalla, kissat ja koira mukaanlukien. Olihan se auto melko täynnä, kun koiran kuljetushäkki ja kaksi kissankuljetuslaatikkoa sekä lapsen turvaistuin kaikki piti mahduttaa kyytiin... :) Ja vielä hirveä kasa joululahjoja! Ronjalle piti käydä periltä ostamassa luita lahjaksi aattoaamuna samalla kun haettiin kaupasta unohtunut kinkkumittari, mutta eipäs se mieheni sitä muistanut... No mutta Ronja sai kinkkua aattona kuitenkin niinkun muutkin, ja siitä se kyllä tykkäsi!

Ronja siellä avattujen joululahjojen seassa. :)

Joulupukin käynnin ajan Ronja oleili minun sylissäni, ihmeen rauhallisesti jopa, sanoisin.

Mieheni mummolassa Ronja tapasi tällaisen kaverin. Ikäeroa oli vain muutama kuukausi ja leikkimään olisi kovasti haluttanut päästä. :)

Oli muuten melkoinen pakkanen tuossa joulun aikaan välistä, ja en tiedä johtuiko siitä vai mistä mutta tyttäreni olikin sitten joulupäivänä kovassa kuumeessa ja alkoi toipua vasta tällä viikolla. Ikävä kyllä sama iski minuun sitten hiukan myöhemmin ja itse olen ollut kuumeessa nyt 5 viimeistä päivää, yskä on myös älyttömän kova. Minun sairastumiseni tarkoittaa tietysti sitä että en ole ollut töissä 4 päivään ja Ronjakaan ei siis ole päässyt juoksentelemaan tallilla. Se on kyllä ottanut yllättävän rauhallisesti senkin, ei ole riehunut kissojen kanssa silti.

Kissojen riehumattomuudella on toki ihan omat syyt. Neidit olivat nimittäin eläinklinikalla visiitillä viime tiistaina. Ne leikattiin, sirutettiin ja rokotettiin. Tähän asti näyttäisi että ovat toipuneet aivan loistavasti.

Hilla vasemmalla, Mustikka oikealla

Olin laittanut kisuille tyttären huoneeseen pedit jotta saisivat olla rauhassa Ronjalta, mutta heti herättyään Hilla hoiperteli kohti ovea ja yritti hypätä useaan otteeseen ovenkahvaan päästäkseen pois! Minä vietin siellä huoneessa kissojen kanssa nelisen tuntia Hillan herättyä. Hilla heräsi ensimmäisenä, koska sille oli tehty helpompi operaatio. Mustikan operaatiossa oli tullut pieniä komplikaatioita ja näinollen siltä oli jouduttu poistaa kohtu kokonaan. Se oli hiukan isompi leikkaus.

Herättyään ja huomattuaan ettei tästä huoneesta pääse ulos Hilla asettui Mustikan laatikon eteen odottelemaan ystävänsä heräämistä. Oli aika suloista. :) Mustikka heräili 9 aikaan illalla ja vaihdoimme mieheni kanssa vahtivuoroa siinä. Hilla joutui viettämään yön Ronjan kuljetushäkissä, koska se ei suostunut olemaan hyppimättä ovenkahvaan. Näyttävät molemmat toipuneen kuitenkin operaatioistaan todella hyvin. Hilla on ollut kovin seurallinen ja molemmat ovat kovasti halunneet viettää aikaa sylissä, mikä on hienoinen muutos entiseen. Mustikka on kuitenkin selvästi ollut ajoittain kipeämpi, koska välistä se on jopa sihahtanut Hillalle joka on tullut liian lähelle, eli siis yrittänyt änkeä niin viereen nukkumaan että on litistänyt Mustikkaa väärästä kohtaa. :)

Olen tässä myös muuten ilmoitellut Ronjaa erittäin ahkerasti näyttelyihin ja matchshowhun. 8.1 lauantain lähdetään Ruuti-siskon ja omistajansa kanssa match showhun Lietoon, 15.1 lauantaiksi olen ilmoittanut myös pentunäyttelyihin mutta siihen viikonlopulle tuli nyt muutakin, että täytyy nyt sitten katsella miten onnistuu lapsen hoidon järjestely kun 2-vuotiaan kanssa ei kuitenkaan kahdestaan voi näyttelyihin lähteä, kun kehässä ollessa ei voi lasta vahtia. Ja sitten 22.1. lauantaina on se Turun näyttely. Tulee tytölle harjoitusta oikein kunnolla näistä pentunäyttelyistä ennen varsinaisiin näyttelyihin lähtöä. :)