Tänään oli toinen viidestä Ronjalle ostamani pentupaketin yksityisohjaustunneista. Pentupakettiin kuuluu myös sitten 5 ryhmäohjauskertaa.

Ekalla tunnilla käytiin ohjaajan kanssa lenkillä tässä meidän lähimaastossa ja harjoiteltiin erilaisten asioiden ohitusta ja sitä että Ronja tulisi minun luokseni joka kerta kun sitä alkaa kiinnostaa tai jännittää jokin asia. Ekasta tunnista oli nyt mennyt hieman päälle viikko. Me ollaan sitten Ronjan kanssa harjoiteltu täällä itseksemme näitä samoja juttuja ja ohjaaja sanoi meidän edistyneen hienosti. Itse on hankalampi nähdä sellaisia pitemmän ajan kuluessa tapahtuvia muutoksia, mutta kyllä se lenkillä käynti tuntuu kerta kerralta helpommin sujuvan. Ohjaaja kehui Ronjaa reippaaksi ja avoimeksi pennuksi ja että on ihan oikeanlainen pentu oikeassa kodissa. :)  Ronja on luoksetulossa jo oikein taitava ja sitä harjoiteltiin sitten tänään häiriöiden kanssa. Ohjaaja toimi itse häiriönä. Käytiin myös kävelyllä ja harjoiteltiin suojatien ylittämistä turvallisesti. Ronja ei enää jähmety nähdessään autoja tmv asioita jotka tulevat kohti. Kouluttaja kuitenkin sanoi että Ronjalla tulee vielä jossain vaiheessa nousemaan vielä enemmän pintaan tuo vahtiminen, ja että vaikka sitä ei tietenkään saa kokonaan pois millään, kun se on koiran perimässä, niin siihen kannattaa jo kiinnittää nyt huomiota tuolla lenkillä kun ohitellaan muita ihmisiä.

Ronja oli tietysti tunnin jälkeen taas ihan rättiväsynyt! :D

                        

 

Mutta oli kyllä taas oikein mukava tunti, niinkuin edellinenkin, ja oikein osaavan kouluttajan onnistuttiin löytämään. Netistä etsiskelin sopivan tuntuisia, ja vaikkei meillä mitään ongelmia olekaan ollut Ronjan kanssa, niin otin kuitenkin tuollaisen yksityisohjauspaketin missä on näitä yksityisohjaustunteja, eikä pelkästään niitä ryhmätunteja niinkuin suurimmassa osassa muissa löytämissäni koirakouluissa oli. Eipä sitten ongelmia niin helposti synnykään, kun aloitetaan koulutus hyvissä ajoin, ja kun itse en mikään koirankouluttaja ole, niin ihan mukava on saada ammattilainen auttamaan alkuun tässäkin asiassa. Ostin myös Tuire Kaimion kirjat Pennun kasvatus ja Koirien käyttäytyminen, koska pidin Tuire Kaimion Hevosen Kanssa-kirjasta joka minulla jo on. Niistäkin jotain vinkkejä löytyy koulutukseen.

Näyttelyt on meillä Ronjan kanssa tavoitteena, ja koska itsellä ei niistä kokemusta ole, niin mennään sitten näyttelykurssille, kun tämä kouluttaja jolta ostimme tämän pentupaketin niin sanoi että saadaan valita ihan kumpi vaan, pentukurssi tai näyttelykurssi siihen yksityisohjauskertojen päälle meidän pentupakettiin.

 

Ronja on edelleen unten mailla. ;D Se on rankkaa tuo ajattelutyö!