Kesälomaa Lapissa on vietetty jo lähemmäs kuukausi, ja luultavimmin kotiin palaillaan siinä tämän kuun lopussa, toivottavasti ennen Kunkkareita jotta niitä pääsisi katsomaan kun kotiradalla ovat.

Täällä on siis ollut minulla mukana vain tyttäreni ja Ronja, koska Iida ei päässyt hammaslääkäriaikansa takia lähtemään mukaan. Iida on nyt kuitenkin käynyt leikkauksessa ja ylimääräiset hampaat on poistettu. Iida otti koko homman ihan rauhallisesti, ja saimme kuulema alennusta eläinklinikalta, koska olemme niin paljon siellä eläimiämme käyttäneet... :D Ja onhan niitä tosiaan tullut käytettyä, kaikki neljä on rokotettu siellä, kissat on siellä leikattu ja sirutettukin, ja nyt Iidan hampaat leikattu. Meiltähän näitä eläimiä löytyy.

Taika on tällä aikaa lähtenyt takaisin omaan kotiinsa, ja Iida tietysti piti sitä vähän pahana kun ei se ole tottunut olemaan yksin. Onhan siellä toki kissat seurana, ettei se koskaan ihan yksin ole, mutta eiväthän ne kissat tietty sama asia ole. Joku päivä tässä käymme katsomassa myös eräästä Taikan aikaisemmasta pentueesta olevaa suomenpystykorvanarttua nimeltä Tähti. Tähti on kotiin jäänyt, eli siis Taikan omistaja piti sen itsellään ja se asustaa siis täällä.

Ronjalla on ollut täällä kissanpäivät. Se saa jälleen juosta irti niin paljon kun haluaa. Metsä ei ihan heti lopu ja melkein joka päivä ollaan käyty Ronjan kanssa kävelyillä metsissä. Sääsket sitä aluksi harmittivat mutta se tuntuu tottuneen niihinkin. Turkkia Ronja on harventanut, mutta vielä ainakaan se ei ole sitä kokonaan pudottanut. Sopuleita on tänä vuonna ihan riittävästi, niitä tupsahtelee esiin joka raosta ja aluksi Ronja oli aivan ihmeissään niistä. Nykyään se jo osaa toimia niiden kanssa, ensimmäisellä tapaamisella se sai reijän nenäänsä... Ronjan seurana täällä on Taikan ensimmäisestä pentueesta oleva suomenpystykorva-porokoiramixnarttu Nasta, joka on nyt 7-vuotias. Nasta on rauhallisuuden perikuva, mutta se saattaa johtua osittain myös siitä että Nasta on hemmoteltu varsinaiseksi paksukaiseksi kun se on viettänyt aikaansa isovanhempieni luona koska siskoni ei saanut sitä edelliseen opiskelijakämppäänsä tuoda. Nyt sisko kuitenkin aikoo ottaa Nastan mukaansa ja Nastaparka on jo aloittanut laihdutuskuurinsa. Lätyt, suklaakakut ja maksalaatikot ovat nykyään kiellettyjen listalla!

Ollaan viihdytty täällä yöttömässä yössä erinomaisesti. Lapin raveja on juostu ahkerasti läpi, ja muutenkin olen nauttinut siitä että pimeä ei tule koskaan. Miten mukava onkaan ajella kolmen aikaan yöllä takaisin raveista kun aurinko paistaa ja tie on tyhjä! Matkat ovat pitkiä ja koska ooppeliromu on korjuulla, niin olen ajellut isäni firman pikkuisella vuokra-autolla, Toyota Yaris on uusi lempiautoni! Ooppeli on valmis mutta onneksi saan ajella Yariksella vielä lomani loppuun koska isäkin on lomalla eikä näinollen tarvitse myöskään huollon sijaisautoaan. :) Sääskiä en niin rakasta, mutta ei kai niitä kukaan... Kuitenkin on ollut todella kiva pitkästä aikaa viettää kotona pidempi aika, jos jossain niin täällä saa akkunsa ladattua. Miten olenkaan huomaamattani kaivannut tätä rauhaa ja kaikkea tuttua! Tänne palaisin mieluusti takaisin vielä jonain päivänä.

Kuvia olen ottanut PALJON, mutta ikävä kyllä nettiyhteys täällä on hiiiiiiidaaaaaas, joten en saa millään niitä laitettua tähän nyt. Ja minulla on muutenkin mukanani vain tämä miniläppärini joten ei ne taitaisi edes mahtua tähän. Kuvia laitan kyllä sitten aikanaan kunhan palaan kotiin ja saan kuvat siirrettyä isolle koneelle ja nettiyhteyskin toimii taas normaalisti.

Hyviä kesänjatkoja! Minä juoksen vielä jotkut Lapin kesäravit läpi ja suuntaan sitten näillä näkymin kotiin ja Kunkkareihin. :)