Pitkäperjantaina Lahden koiranäyttelyissä hieman ennen kehään menoa mieheni pudotti kameramme maahan ja se meni rikki... Kyllä harmitti suuresti kun ei sitten tullut ollenkaan kuvia kehästä, varsinkin kun Ronja vielä käyttäytyikin niin hienosti! Arvosteluksi tuli EH, eli erittäin hyvä. Sanallinen arvostelu: "Sopivan kokoinen narttu, jolla miellyttävä pää. Pyöreät, mutta tummat silmät. Kellertävät korvat. Hyvin kehittynyt runko, taakse laskeva lantio, mikä heijastuu takaliikkeisiin. Turkki vaiheessa."

Muutama kuva ehdittiin saada vuoroa odotellessa.

 

Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja ikää on huomenna 4 viikkoa. Pikkuhiljaa pitäisi alkaa myynti-ilmoituksia niistä laittamaan ja se jos mikä on vaikea tehtävä! Eihän niistä millään raskisi luopua, mutta kun ei niitä kaikkia voi millään pitääkään... Eikä oikeastaan yhtäkään, kun omiakin on jo kaksi.

Ruoka niille maistuu ja Taika ei niitä enää imetä kun pakolla, eli kun komentaa sen sinne kehään niitä imettämään. Mutta ymmärtäähän sen, onhan niillä jo sellaiset hampaat niinkuin pienet neulat.

Kävivät perjantai-iltana ensimmäistä kertaa ulkoilemassa kehässään kun ilmat alkavat jo lämmetä. Aikomuksena on ollut aidata koko piha jo ihan omia koiria varten, ja käytiinkin jo valitsemassa sopiva aitamateriaali eilen kaupasta. Kunhan aikaa löytyy 24/7 töissä olevalta mieheltäni niin aletaan asentaa aitaa paikalleen. Tarkoitus on aidata koko tontti jotta koirat saavat juosta siinä vapaana. Pääsevät pennutkin sitten ulkoilemaan. Luovutan ne aikaisintaan 8 viikkoisina joten vielähän tässä on 4 viikkoa aikaa ennen kun lähtevät.

Ilmoituksia aion viedä ensisijaisesti kylämme kauppoihin, koska toivon että koirat jäisivät mahdollisimman lähelle. Mutta täytynee kuitenkin muutama myös nettiin laittaa.

Kyllä ne kasvavat ihan luvattoman nopeaa!

Iidan koulutie alkoi eilen. Se osallistui ensimmäiselle pentukurssitunnilleen mieheni kanssa. Siitä se lähtee Iidankin näyttelykoulutus! Ihan tuli mieleen Ronjan kouluttamisen aloitus ja se sama "Voi ei, miten tämän ikinä saa käyttäytymään kehässä!" -ajatus... Mutta siitähän se lähtee ja oli hyvä vertauskohta varsinkin millainen matka on Ronjan kanssa kuljettu kun edellispäivänä oli kehässä käyttäytynyt niin hienosti, ja nyt näki sitten tavallaan että mistä tilanteesta ollaan lähdetty liikkeelle. :) 

Harmikseni huomasin juuri tänään että Helsingin näyttelyiden ilmoittamisaika oli umpeutunut jo muutama päivä sitten, itse asiassa 3 päivää! Kyllä harmitti, kun oli tarkoitus Ronja sinne ilmoittaa, mutta on päässyt sitten unohtumaan kun tässä on niin paljon kaikkea muuta ollut... Harmi juttu, mutta minkäs teet. :( Täytyy ruveta seuraavia katselemaan sitten...

Ronja ♥  Ronjan silmät ovat nyt kyllä huomattavasti paremmassa kunnossa vaikka edelleen niistä tuli sanomista tuomarilta.